“What I eat in a day”

Joejoe, wat leuk dat je tijd neemt om deze blog te lezen. Mijn naam is Rosella Berghuis en inmiddels alweer ruim 12 jaar diëtist en tevens sinds paar jaar leefstijlcoach. Ik geloof dat gezonde voeding voor iedereen anders is en daarmee ook iemand zijn of haar totale leefstijl. Graag neem ik je mee in diverse onderwerpen uiteenlopend over mijn visie, ervaringen tot onderwerpen die ik relevant vind toe te lichten. Ik geloof niet in een bepaald dieet, ik geloof in een leefstijlplan op maat met behulp van gedragsverandering. Dat gaat jou uiteindelijk verder helpen.

Ik zie het voorbij komen op mijn tijdlijn en klik er op en ik zie de meeste gekke dingen dan. Een voorstander van dit zo te delen ben ik eerlijk gezegd niet. Waarom dan niet zou je je afvragen? Nou heb je even ;). Ik zal mijn visie zo goed mogelijk proberen te delen en doe je er voordeel mee.  Neemt niet weg dat ik altijd zelf ook nieuwsgierig ben naar hoe iemand eet, maar het triggert mij niet. Ik heb er geen last van, ik vergelijk niet, ik bekijk het informatie met de pet van de diëtist op.

– Heb jij een verstoorde relatie met eten of een eetstoornis? Het beste is dan deze filmpjes/foto’s helemaal niet te bekijken. Volg liever deze mensen die het delen niet. Bij iemand met een eetstoornis gaat de eetstoornis lekker aan de gang voor je. De eetstoornisstem kan bijvoorbeeld zeggen “o, zo erg is mijn eetstoornis niet ik eet namelijk meer”. 

– Vergelijken van je eigen eetgewoontes met hetgeen wat er gedeeld wordt op social media, kan dat eigenlijk wel? Ik vraag me soms ook af of we echt alles zien. Bekend is dat bij intakes bij ons al onder gerapporteerd wordt en dus niet alles wordt verteld. Soms bewust en soms onbewust. Ik onthoud dat ene koekje ook niet altijd. Zo kan het ook gaan op social media. Of er wordt alleen maar gedeeld als het in vele ogen als ‘gezond’ wordt bestempeld. Of we de waarheid daarom zien bij diverse accounts, betwijfel ik erg.

– Stel jij hebt zin in een chocolaatje, maar dat zie je niet terugkomen bij het account wat je volgt. Hoe ga jij je dan voelen? Krijg jij dan het gevoel, ‘oeps ik ben echt slecht bezig’? Zonde, want misschien heeft degene die nooit snoept wel teveel restricties in haar eetpatroon, of heeft ze wel een chocolaatje gegeten maar heeft dat niet neergezet.

– Porties vergelijken is ook iets wat gedaan wordt. Maar wanneer ik verzadigd ben, zegt niks over jouw verzadiging. Ik heb een ander lichaamsbouw, ik doe aan andere beweging en ik heb al andere genen. Misschien kauw ik wel heel langzaam en drink ik veel bij mijn maaltijden dat ik weinig eet, maar dat wil niet meteen zeggen dat dit gezond is en ook bij jou van toepassing is.

– En mijn grootste ergernis is de calorieen die er soms bij vermeld staan. Met name die trotsheid die gedeeld wordt als er een dagmenu is van 1050 calorieen. Doe alsjeblieft even normaal, 1050 calorieen op een dag? Zullen we onze gezonde verstand ook nog even gebruiken. Zoals je weet zeggen calorieen überhaupt niks en is het ook  nog eens per persoon verschillend hoeveel je minimaal binnen moet krijgen op een dag omdat die afhankelijk is van veel factoren.

De enige reden waarom het leuk is, is om inspiratie op te doen. En dan bedoel ik inspiratie als verschillende soorten tussendoortje, broodbeleg of avondgerechten.

Maar laat het geen strijd of concurrentie zijn. Zoek geen bevestiging in andermans social media. Vermijd dit topic liever helemaal 😊.

Wil jij ook aan de slag met jouw leefstijl? En wil je jouw leefstijlplan maken met hulp van mij? Check dan snel onze pakketten of plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Ik kijk er naar uit om met jou aan de slag te gaan.

E-book
'Het is maar weekend'

Leer om te gaan met de verleidingen in het weekend… In dit E-book lees je tips om van het weekend een gezond feestje te maken!