Every body is a summerbody

Joejoe, wat leuk dat je tijd neemt om deze blog te lezen. Mijn naam is Rosella Berghuis en inmiddels alweer ruim 12 jaar diëtist en ook sinds paar jaar leefstijlcoach. Ik geloof dat gezonde voeding voor iedereen anders is en daarmee ook iemand zijn of haar totale leefstijl. Graag neem ik je mee in diverse onderwerpen uiteenlopend over mijn visie, ervaringen tot onderwerpen die ik relevant vind toe te lichten. Ik geloof niet in een bepaald dieet, ik geloof in een leefstijlplan op maat met behulp van gedragsverandering. Dat gaat jou uiteindelijk verder helpen.

‘Every body is a summer body’

De lente is nu dan toch echt begonnen, we kunnen er niet meer omheen. Een heerlijk seizoen als je het mij vraag, alles staat in bloei en de temperaturen worden langzaamaan ook weer wat beter, en wat dacht je van die heerlijke zon die zich steeds vaker laat zien? Ik word er blij van. Maar zoals aan (bijna) alles zit ook aan dit seizoen iets waar ik minder blij van wordt. En ook al is dit misschien meer van  toepassing op het volgende seizoen: de zomer, wil ik er toch nu al bij stilstaan omdat ik het al veel te vaak voorbij zie komen. Ik heb het over de term ‘summer body’ en alle (ongezonde) marketing die daar aan vast zit. Wanneer je Instagram of Facebook door scrolt, of zelfs een magazine doorbladert kan je er niet omheen: artikelen over hoe je zo snel mogelijk een summer-ready lichaam krijgt (wat dat dan ook mag zijn) of hoe je zo snel mogelijk 5 tot 10 kilo kan verliezen om stralend in bikini te zijn deze zomer. Of deze uitspraak: summer bodies are made in spring (in de lente dus). Wanneer je bezig bent met afvallen en/of het gezonder maken van je leefstijl, kunnen deze berichten triggerend of verleidend werken. Logisch, want dat is precies het gevoel dat mensen/bedrijven jou willen geven.

 Als je Discover Your Balance al wat langer volgt weet je dat wij staan voor het vinden en behouden van een gebalanceerde leefstijl, en dus absoluut niet voor gekke crash diëten of tijdelijke ‘oplossingen’. Ook in de (aanloop naar) de zomer mag jij genieten van wat lekkers, mag jij je bewegen omdat je het leuk vindt in plaats van omdat je er vet van zou moeten verbranden, en mag je van jezelf houden zoals je nu bent. Ook als je wilt afvallen. Het gaat immers niet alleen om het einddoel, maar ook vooral om de reis hier naartoe. 

Als je merkt dat deze commerciële praatjes jou meer doen dan je zou willen, heb je mogelijk iets aan onderstaande tips. 

  1. Verwijder alle accounts op social media die jou een vervelend gevoel geven. Of dit nou gaat om de foto’s die geplaatst worden, de sport of kookvideo’s die gedeeld worden of omdat je een bepaald persoon gewoon niet leuk vindt om naar te kijken; als het je geen energie geeft maar kost dan kan je deze persoon of personen het beste maar gewoon ontvolgen. 
  2. Daar tegenover staat natuurlijk: ga mensen volgen die qua denkwijze in jouw straatje passen en waar jij een ‘online klik’ mee voelt, die jou op een positieve manier inspireren en waar jij blij van wordt. 
  3. Wees realistisch en blijf zelf nadenken bij wat je voorbij ziet komen. Wanneer je goed en logisch nadenkt weet je ook wel dat het niet gezond is om 5 kilo per week te verliezen of te leven op repen en shakes of 1200 kcal per dag. De plaatjes zijn vaak mooier dan de realiteit. Blijf bij jezelf en blijf ten alle tijden logisch nadenken. 
  4. Vergelijk je zelf niet met een ander. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar wel zó belangrijk. Het zou toch zo vreselijk saai zijn als iedereen hetzelfde lichaam zou hebben? Jij bent jij en jij bent uniek. Nooit vergeten. 
  5. Trek een zomerse outfit aan (als het weer het toelaat) en tadaaa: daar is je summer body! Ieder lichaam verdiend zonnestralen, lachen, lol hebben en genieten. Daar heb jij geen crash dieet of ander middeltje voor nodig. 

Werken aan je gezondheid is goed. Een gebalanceerde leefstijl draagt hieraan bij en is super belangrijk, maar blijf genieten Wat zou het zonde zijn om niet met de volle 100% te kunnen genieten van de prachtige lente en zomer, omdat je een schoonheidsideaal aan het nastreven bent. 

Ga lekker naar buiten, snuif nog wat extra vitamine D op en maak er een top seizoen van! 

Wil jij ook aan de slag met jouw leefstijl? En wil je jouw leefstijlplan maken met hulp van mij? Check dan snel onze pakketten of plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Ik kijk er naar uit om met jou aan de slag te gaan

E-book
'Het is maar weekend'

Leer om te gaan met de verleidingen in het weekend… In dit E-book lees je tips om van het weekend een gezond feestje te maken!