Het kleine kind zit nog steeds in jou

Joejoe, wat leuk dat je tijd neemt om deze blog te lezen. Mijn naam is Rosella Berghuis en inmiddels alweer ruim 12 jaar diëtist en tevens sinds paar jaar leefstijlcoach. Ik geloof dat gezonde voeding voor iedereen anders is en daarmee ook iemand zijn of haar totale leefstijl. Graag neem ik je mee in diverse onderwerpen uiteenlopend over mijn visie, ervaringen tot onderwerpen die ik relevant vind toe te lichten. Ik geloof niet in een bepaald dieet, ik geloof in een leefstijlplan op maat met behulp van gedragsverandering. Dat gaat jou uiteindelijk verder helpen.

Het kleine kind zit nog steeds in jou.

Wellicht hoor je het wel vaker of stellen mensen de vraag wel eens aan jou: ‘wat zal het kind in jou vroeger gezegd hebben?’. Hiermee hebben ze het eigenlijk over het innerlijke kind, dat jij nog altijd meedraagt. Wat eerlijk is eerlijk, het verleden draag je altijd met je mee.

Toen ik de opdracht kreeg van mijn coach twee jaar geleden om een brief te schrijven naar die kleine Rosella, zag ik een oude foto oppoppen. Ik schreef de brief op het strand op Ibiza aan de kleine Rosella die bij een palmboom stond op het strand in Torrevieja. En hoe ik mezelf als dat kleine meisje met krullen herinnerde qua karaktereigenschappen, dacht ik zo wil ik ook zijn. Met de grootste uitdagingen om minder/niks aan te trekken van wat anderen van je vinden, niet altijd aan te willen staan voor anderen en die rust en glimlach als kind zijnde weer meer te krijgen. En die brief werd confronterend om te schrijven, maar heeft me wel zoveel moois gebracht die dag meteen al.

En als ik nu ook kijk naar mijn dochter, hoe zorgeloos, hoe lachend en blij ze door het leven gaat. Of als ze in het vliegtuig ongegeneerd naar anderen mensen kijkt en zwaait, hoe heerlijk is dat dan? Niet dat zwaaien en ongegeneerd naar anderen zou willen kijken. Maar elkaar amper gedag zeggen op straat of waar dan ook, dat mag ook echt anders.

Echter steeds vaker hoor ik het terug bij anderen dat ze opdrachten krijgen voor het kind in hun. En het kleine kind heeft vooral te maken met het onderbewuste. Wist je ook dat wij handelen vanuit ons onderbewuste 95% van de tijd? Het mooie hieraan en wellicht ook de grootste uitdaging hieraan is dat we hierdoor ook zo verschillend zijn. Wat jij in het verleden hebt meegemaakt, hoe jij bent opgevoegd, hoe jij bent opgegroeid is bepalend voor de rest van je leven en met name in hoe je handelt. En dat vind ik toch best gek. Ik heb een super mooi coaching traject gehad waarbij het verleden ook echt naar voren kwam en hoe helpend het voor mij is geweest dit te leren los te laten en anders te gaan doen. Al hebben we ongetwijfeld allemaal wel eens dingen waarvan we zeggen ‘als ik later kinderen heb, doe ik dat echt anders’ of überhaupt zoals mijn moeder het nu doet nu ze ouder wordt wil ik niet worden.

Als jij teruggaat naar het kleine kind, is dit dan een fijne herinnering? Of juist een verdrietige herinnering? Ik krijg er zelf een glimlach van en natuurlijk niet van alles. Echter ik weet ook in mijn omgeving en van cliënten dat dit heel anders kan zijn. Waardoor de herinnering aan het kind in jou niet zo positief voelt en niet fijn voelt. Heb je er wel eens overgedacht als jij niet fijn terug kan denken aan het kind in jou, dit te veranderen? Het kan je ongetwijfeld iets moois geven, brengen en opleveren voor de langere termijn.


Wil jij ook aan de slag met jouw leefstijl? En wil je jouw leefstijlplan maken met hulp van mij? Check dan snel onze pakketten of plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Ik kijk er naar uit om met jou aan de slag te gaan.

E-book
'Het is maar weekend'

Leer om te gaan met de verleidingen in het weekend… In dit E-book lees je tips om van het weekend een gezond feestje te maken!