We hebben allemaal issues

Joejoe, wat leuk dat je tijd neemt om deze blog te lezen. Mijn naam is Rosella Berghuis en inmiddels alweer ruim 12 jaar diëtist en tevens sinds paar jaar leefstijlcoach. Ik geloof dat gezonde voeding voor iedereen anders is en daarmee ook iemand zijn of haar totale leefstijl. Graag neem ik je mee in diverse onderwerpen uiteenlopend over mijn visie, ervaringen tot onderwerpen die ik relevant vind toe te lichten. Ik geloof niet in een bepaald dieet, ik geloof in een leefstijlplan op maat met behulp van gedragsverandering. Dat gaat jou uiteindelijk verder helpen.

Issues, heb jij ze? Ik vermoed van wel. Ook ik heb ze af en toe. Er is niemand die geen issues heeft, althans ik geloof daar niet in. En wellicht is dit bij de 1 extremer dan bij een ander maar iedereen heeft ze. Wat trek ik aan vandaag? Kan ik deze opmerking wel maken? Waarom negeerde hij mij? Kan ik deze trui nog wel aan, het maakt me dik. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met voorbeelden. Velen kunnen een masker op dragen, doen alsof alles goed gaat maar ondertussen. Net als social media. Hoe veel blije foto’s, gezichten en mooie lichamen zien we daar wel niet? Alleen dat zien kan voor jou al een issue met zich meebrengen. De vraag is dat nodig? Is het nodig om een fractie van iemand zijn of haar leven jou te beïnvloeden? Zo vaak is het dat we niet weten wat er vooraf aan die foto ging. Zo vaak is het dat we niet weten hoe iemand op het moment van die foto nemen denkt. Heeft iemand een filter gebruikt of überhaupt de vraag waarom zou je een filter gebruiken? Vermoedelijk ook vanwege de issue het is anders niet mooi genoeg. 

Ben jij iemand die veel issues heeft? Ga onderzoek naar wie jij bent. Blijf dichtbij je zelf. En soms wat meer egoïstischer denken is iets wat best mag. Jij hebt ook kwaliteiten, bekijk welke en maak er gebruik van. Maar zet vooral ook je masker af en geloof in jezelf. En ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Tegelijkertijd is het wel een belangrijk punt om aan te werken. Als je deze eigenschap tenminste nog niet bezit. 

Misschien denk je nu maar wat hebben issues te maken met leefstijl of met Discover Your Balance. Eigenlijk kan het überhaupt de start zijn waarom je begint. Leefstijl gaat verder dan alleen voeding en beweging. Het mentale aspect is ook een groot onderdeel van je leefstijl. Je issues kunnen je onzeker maken, je zelfbeeld en zelfvertrouwen beïnvloeden. Hierdoor krijg je negatieve energie. Die negatieve energie kan ook juist weer stress opleveren wat je voor je lichaam liever niet hebt. Ook tijdens het programma bekijken wie jij bent. Wat is jouw missie? Wat zijn jouw waarden, wat is belangrijk voor je maar ook wat mag je nog ontwikkelen. En bekijken we ook wat je hiervoor nodig hebt uit je omgeving. Oftewel de gehele leefstijl nemen we mee. Zo kom je dus ook echt steeds meer in balans. 

Zijn issues dan per definitie slecht? Nee, niemand is perfect en issues mogen er absoluut zijn maar wel in de mate dat het leuk blijft. Niet dat het voelt als belemmering in je dagelijks leven of als je hierdoor flink in je comfortzone blijft. Dan is niet geheel onbelangrijk de issues toch kritisch onder de loep te nemen. En vraag je dan ook af of het een reële issue is of dat de issue irreëel is. En waarschijnlijk kom je tot de conclusie dat het vaker irreëel is dan reëel. 

Wil jij ook aan de slag met jouw leefstijl? En wil je jouw leefstijlplan maken met hulp van mij? Check dan snel onze pakketten of plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Ik kijk er naar uit om met jou aan de slag te gaan.

E-book
'Het is maar weekend'

Leer om te gaan met de verleidingen in het weekend… In dit E-book lees je tips om van het weekend een gezond feestje te maken!