Werken in groepsverband

Joejoe, wat leuk dat je tijd neemt om deze blog te lezen. Mijn naam is Rosella Berghuis en inmiddels alweer ruim 12 jaar diëtist en tevens sinds paar jaar leefstijlcoach. Ik geloof dat gezonde voeding voor iedereen anders is en daarmee ook iemand zijn of haar totale leefstijl. Graag neem ik je mee in diverse onderwerpen uiteenlopend over mijn visie, ervaringen tot onderwerpen die ik relevant vind toe te lichten. Ik geloof niet in een bepaald dieet, ik geloof in een leefstijlplan op maat met behulp van gedragsverandering. Dat gaat jou uiteindelijk verder helpen.


De kracht van werken in groepsverband is er zeker. Het kan een drempel zijn om je ergens voor aan te melden als het om een groep gaat. Je denkt ‘nee, niet weer mijn verhaal blootleggen’. En aanhoren van anderen is misschien ook iets waarvan je denkt liever niet. Echter kan het ook zeker een meerwaarde zijn om deel te nemen aan een groep.

Daarom hebben wij ook een groepsprogramma tegenwoordig. Hiervan gaat de 1e groep starten op 16 januari om 20.00 uur. Elk individu is anders, jij hebt andere behoeften dan dat ik heb. Jij hebt wellicht de kracht en de discipline om het alleen aan te vliegen, jezelf te coachen. Helaas is dit echt niet voor iedereen weggelegd. Wat denk je van uitwisselen van ervaringen? Tips? Recepten? Elkaar steunen en stimuleren? En nee, niet alles is altijd even leuk aan het werken in een groep. Stuk confrontatie is ook wat meespeelt. Aanpassen aan je gesprekspartners kan ook vermoeiend zijn en hierdoor voelen als ‘moet dit nut?’. En onze groepssessies zijn veilig achter het beeld, dat scheelt ook al een hoop soms 😉.

Een paar punten die krachtig zijn aan werken in groepsverband:
– je hebt het gevoel het niet alleen te hoeven doen. Dat is eigenlijk ook nooit zo, maar iedereen die hetzelfde doel heeft, scheelt vaak zo enorm.
– jij kan anderen inspireren, ondersteunen met jouw ervaringen. Jouw verhaal kan iemand anders weer inzichten geven.
– jij kan jouw problemen bespreken en vertellen aan een neutrale  omgeving. Iemand die dichtbij staat kent jou vaak door en door. Je neemt dan vaak ook niet zo snel meer aan van een ander, wat ergens heel zonde is. In een groep gebeurt dit vaak wel en dat is heel fijn.

Ben jij klaar voor ons online groepsprogramma? Laat gerust weten wanneer we weer van start gaan.

Als jij ook klaar bent hiervoor en wil jij het volgende leren:
– Hoe je om kan gaan met die haat-liefde verhouding van de weegschaal
– Hoe diëten niet nodig zijn en een valkuil zijn 
– Hoe je meer vrijheid kan ervaren in je eetpatroon
– Dat afvallen leuk mag zijn en geen straf
– Dat honger hebben niet de oplossing is 
– Hoe je mag en kan genieten van etentjes, feestjes en verjaardagen
– Dat het niet nodig is om kcal te tellen

Oftewel wil jij je relatie met voeding verbeteren?

En is het volgende herkenbaar….
– Onrust in je eetpatroon?
– Je denkt constant aan eten het beheerst je leven?
– Een haat-liefde verhouding met de weegschaal? 
– Je energielevel is laag?
– Je voelt je alles behalve fit?
– Je hebt al zoveel diëten gedaan of poging tot? 

Meld je dan aan voor ons groepsprogramma in een veilig omgeving.

Inhoud groep:
– 12 weken lang
– Besloten facebookgroep
– Tips & tools om het nieuwe jaar goed te staten en door te zetten
– Wekelijks opdrachten om aan je leefstijl te werken
– 1x online 1 op 1 afspraak
– 1x in de week een online livesessie met de groep
– 1x in de week whatsappmoment/voicebericht voor je persoonlijke vragen/struggles

Wil jij ook aan de slag met jouw leefstijl? En wil je jouw leefstijlplan maken met hulp van mij? Check dan snel onze pakketten of plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Ik kijk er naar uit om met jou aan de slag te gaan.

E-book
'Het is maar weekend'

Leer om te gaan met de verleidingen in het weekend… In dit E-book lees je tips om van het weekend een gezond feestje te maken!