5 tips voor een gezonde leefstijl

Joejoe, wat leuk dat je tijd neemt om deze blog te lezen. Mijn naam is Rosella Berghuis en inmiddels alweer ruim 12 jaar diëtist en tevens sinds paar jaar leefstijlcoach. Ik geloof dat gezonde voeding voor iedereen anders is en daarmee ook iemand zijn of haar totale leefstijl. Graag neem ik je mee in diverse onderwerpen uiteenlopend over mijn visie, ervaringen tot onderwerpen die ik relevant vind toe te lichten. Ik geloof niet in een bepaald dieet, ik geloof in een leefstijlplan op maat met behulp van gedragsverandering. Dat gaat jou uiteindelijk verder helpen.

Als jij je laptop opent zal het je niks verbazen hoeveel adviezen, tips, tegenstrijdige berichten je zult tegenkomen op het internet over een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl is in mijn ogen altijd persoonlijk. Dit is niet op het internet te vinden. Als dit wel zo zou zijn, zouden wij allang zonder werk zitten 😉 Zou iedereen een perfecte leefstijl hebben, maar dat bestaat natuurlijk niet. Alhoewel wij veel tips kunnen geven, wil ik jullie alvast een paar tips geven die je eigenlijk al snel kan aanpassen in je leefstijl. En vergeet daarbij ook meteen niet, elke kleine stap is er weer één en uiteindelijk zijn al die kleine stapjes gemaakt om bij elkaar weer een grote stap te zetten. Hierbij wat tips van mijn kant.

– Voldoende beweging, door bijvoorbeeld na je warme maaltijd een rondje te gaan wandelen in de natuur of wat dacht je van een bushalte eerder uitstappen als je naar je werk gaat? En dan en stukje wandelt naar je werk. En laat het haalbaar zijn. Kies niet ervoor omdat je dit nu leest, maar kies er voor omdat je dit ook echt gaat inplannen, gaat doen en uitvoeren. 

– Meer water drinken, in de zomer drinken mensen vaak genoeg. Althans dan hebben veel er minder moeite mee. Maar de grap is, juist in de zomer hebben we ook meer vocht nodig. In dat geval zo gek is dat dus niet 😉. Zorg daarom ook dat je vocht voldoende is op een dag. Neem een glas na elke plas, neem een glas meteen bij het opstaan, zorg dat je iets in het zicht het. Of neem grotere glazen dan drink je vaak ook meer. 

– Minimaal 1x in de week yoga ter ontspanning. Yoga? Maar ik ben helemaal niet lenig. Nee, dat hoeft gelukkig ook niet. Ook zonder lenig te zijn kan je aan yoga doen. Het er vaak om dat je ook je focus goed hebt op je ademhaling. En meedoen doe jij goed, want je doet het op jouw manier en jouw manier is niet fout jouw manier is goed. Yoga kent ook zoveel vormen dat je niet bij de eerste de beste yoga kan zeggen dit is niks voor mij. Het levert voor je ontspanning in ieder geval al wat op. 

– Een avond je tv, laptop/computer en telefoon wegleggen, even rust van alle prikkels. Heerlijk toch? Een avondje niet doelloos scrollen op je telefoon, even geen beeldscherm maar gewoon even ‘me, myself and I’.  Als je overdag al veel achter je computer zit kan het heerlijk zijn om juist in de avond even geen prikkels mee te hebben, je ogen niet continue nog hoeven scherp te stellen, maar gewoon even helemaal niks. En start hiermee eens voor een avondje in de week of beslis met je zelf een maximaal tijdstip waarop je op je telefoon mag. 

– Een nieuw recept uitproberen brengt vaak ook meer variatie. Wellicht kook jij wekelijks hetzelfde en beperk jij jezelf tot max. 5 verschillende gerechten in een week. Variatie brengen aan je eten kan goed zijn. Nieuwe dingen uitproberen, ontdekken en wie weet. In bepaalde programma’s van recepten hoef je maar één ingrediënt in te voeren en dan komt er al een heel scala aan recepten uit. Oftewel  heb jij vanavond zin in aubergine? Probeer dan eens iets anders uit met aubergine. Breid je keuze, smaak en variatie hierdoor uit. 

Welke tip ga jij gebruiken? En wat zijn jouw tips ter verbetering van je leefstijl? Ik hoor het graag van je. 

Wil jij ook aan de slag met jouw leefstijl? En wil je jouw leefstijlplan maken met hulp van mij? Check dan snel onze pakketten of plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Ik kijk er naar uit om met jou aan de slag te gaan.

E-book
'Het is maar weekend'

Leer om te gaan met de verleidingen in het weekend… In dit E-book lees je tips om van het weekend een gezond feestje te maken!