Tips om meer te bewegen

Joejoe, wat leuk dat je tijd neemt om deze blog te lezen. Mijn naam is Rosella Berghuis en inmiddels alweer ruim 12 jaar diëtist en tevens sinds paar jaar leefstijlcoach. Ik geloof dat gezonde voeding voor iedereen anders is en daarmee ook iemand zijn of haar totale leefstijl. Graag neem ik je mee in diverse onderwerpen uiteenlopend over mijn visie, ervaringen tot onderwerpen die ik relevant vind toe te lichten. Ik geloof niet in een bepaald dieet, ik geloof in een leefstijlplan op maat met behulp van gedragsverandering. Dat gaat jou uiteindelijk verder helpen.

Voorbereiding is het halve werk. Wellicht klinkt dit bekend in je oren. Als je maaltijden van te voren al voorbereid bij drukke dagen, als je duidelijkheid heb in je werkdagen, als jij je werkagenda al iets van te voren inziet, gaat het allemaal een stuk makkelijker. Hetzelfde geldt als je voldoende wilt gaan bewegen. Daarom hierbij wat tips om ook daadwerkelijk meer in beweging te komen. Want ook hierbij geldt dat voorbereiding het halve werk is.

Eigenlijk om in actie te komen zijn behoorlijk wat stappen nodig. Denk alleen al aan het feit dat je überhaupt de intentie hebt om te gaan bewegen. Wellicht ben jij iemand die beweging niet leuk vindt, dit het af en toe doet en zonder enige regelmaat. Als je dan eenmaal die stap hebt gezet om meer te gaan bewegen, hoe fijn is het als je dan ook echt aan de bak kan gaan. En uiteindelijk met het nodige resultaat.

Hierbij een paar tips om meer te bewegen:
– Leg je kleren klaar de avond van te voren zodat je na je werk meteen om kan kleden en te gaan bewegen. Door dit te doen, hoef je niet eerst nog te bedenken als je uit je werk komt wat je gaat aantrekken. Of dat je er dan pas achter komt dat je broek nog in de was zit enz. Nee, je kleding liggen al klaar. Oftewel omkleden en gaan. En ben je rond etenstijd thuis? Ga echt direct nadat je thuiskomt. Na het eten heb je vaak echt geen zin meer. 

– Plan het in je agenda. Eigenlijk is dit wellicht de belangrijkste stap. Zonder ene moment gepland te hebben, is het vrijblijvend. Stel je het snel uit en denk je sneller het komt wel. 

– Spreek samen met iemand af om te gaan bewegen. De één vindt het heerlijk om juist alleen te bewegen en een ander denkt ik heb iemand nodig om in beweging te komen. Je voelt je hierdoor sneller verplicht te gaan om de ander niet teleur te stellen. Je kan elkaar helpen en stimuleren als iemand zegt ik heb even geen zin. Stukje afleiding als de beweging even te zwaar wordt en je sleept elkaar er doorheen. 

– Plan jezelf in voor een groepsles. Je meld je ergens voor aan, hierdoor voel je je sneller verplicht om te gaan. Zeker als je weet dat die ene groepsles vaak snel vol zit en jij een plekje hebt bemachtigd. Na een paar weken zit dit in je systeem en is er een soort sociale controle als je een weekje niet bent geweest. Maar hierdoor ga je wel. 

– Doe iets wat je leuk vindt. Wanneer hou je iets het langste vol? Juist, als je doet wat je leuk vindt. Dat is uiteindelijk met alles zo en dus ook met beweging. Het kost je hierdoor ook de minste energie om je er heen te slepen of te gaan. En je komt met positieve zin en energie weer terug. Oftewel, blijf zoeken tot je iets gevonden hebt wat je leuk vindt. Er is zoveel, er zit altijd wel iets bij. 

En vergeet ook niet wat de beweging je gaat opleveren. Als je alleen al de literatuur induikt zal je voordelen van beweging vinden. Wanneer je een arts aanspreekt, een kennis, een vriendin of wie dan ook in je omgeving er zullen er genoeg zijn die de voordelen van beweging ervaren. Beweging kan je veel opleveren. Denk aan voldoende en goed slapen, een ontspannen gevoel, goed voor je bloedsomloop, je spieren en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar wat levert het voor jou op? Voor mij levert het echt ontspanning op, mijn hoofd leeg maken en lekker gezond bezig zijn. Dat is waar beweging voor mij voor staat en mij oplevert.

Wil jij ook aan de slag met jouw leefstijl? En wil je jouw leefstijlplan maken met hulp van mij? Check dan snel onze pakketten of plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Ik kijk er naar uit om met jou aan de slag te gaan.

E-book
'Het is maar weekend'

Leer om te gaan met de verleidingen in het weekend… In dit E-book lees je tips om van het weekend een gezond feestje te maken!