Maak eens tijd voor jezelf

Joejoe, wat leuk dat je tijd neemt om deze blog te lezen. Mijn naam is Rosella Berghuis en inmiddels alweer ruim 12 jaar diëtist en tevens sinds paar jaar leefstijlcoach. Ik geloof dat gezonde voeding voor iedereen anders is en daarmee ook iemand zijn of haar totale leefstijl. Graag neem ik je mee in diverse onderwerpen uiteenlopend over mijn visie, ervaringen tot onderwerpen die ik relevant vind toe te lichten. Ik geloof niet in een bepaald dieet, ik geloof in een leefstijlplan op maat met behulp van gedragsverandering. Dat gaat jou uiteindelijk verder helpen.

Ben jij iemand die tijd voor zichzelf vrijmaakt? Bewust tijd inplant hiervoor? Of denk je juist na een x aantal maanden denkt ‘o, wat is het lang geleden dat ik iets gedaan heb voor mezelf’? Tijd voor jezelf vrij maken is niet geheel onbelangrijk. Waarom? Je cijfert eigenlijk jezelf toch weg als je dit niet doet. Echter voelt tijd voor jezelf vrij maken vaak niet goed, want er liggen nog zoveel taken te wachten, er liggen nog zoveel huishoudelijke klusjes te wachten of hoe doe ik dat dan met de kinderen?

Ik ben er heilig van overtuigd dat tijd voor jezelf inplannen je minder stress oplevert, je ruimte geeft om je gedachtes te ordenen, tot rust te komen, tot jezelf te komen en hierdoor te groeien als persoon. En als je tijd inplant, hoef jij je hier ook niet schuldig over te voelen.

Het zijn vooral ook de vrouwen die hier moeite mee hebben om dit in te plannen en zeker als het niet in het aard van het beestje zit is dit een lastig punt. Maar tijd voor jezelf inplannen, hoeft niet meteen te zijn dat je een week op vakantie gaat. Dit kan ook gewoon een ochtendje zijn, dit kan ook een uurtje een boek lezen zijn.

Een andere reden waarom we vaak geen tijd voor onszelf vrij maken is door het idee dat we nog zoveel moeten. Over het stukje moeten schreef ik eerder een blog. Gebruik deze blog eens bij het bekijken waarom jij jezelf geen eigen tijd gunt. De blog is hier te vinden. [LINK TOEVOEGEN BLOG MOET DIT NU, 6 NOVEMBER].

En wellicht vind jij het zelf ook lastig om hulp in te schakelen, in die zin dat er hulp nodig is om voor je gevoel eigen tijd te krijgen. Een dagje naar de sauna, een avondje naar de bioscoop, een massage het kan zo heerlijk zijn.

Want daarnaast enorm bij belangrijk is als je een keer me-time heb, ga niet allerlei plannen in je hoofd halen van o, dan kan ik wel even dat kastje eens eindelijk schoonmaken. Nee dit schiet zijn doel voorbij. Me-time is bedoeld om tot jezelf te komen, tot rust te komen. En ik weet het is verleidelijk om bij een vrije dag te bedenken wat allemaal wel niet gedaan kan worden. Maar dat is niet te insteek. Sta op, go with the flow en blijf in het nu. Waar heb ik nu zin in om te doen? En heb je wat vaker me-time, doe dan ook eens dingen buiten je comfortzone. Nog nooit naar een sauna geweest? Plan dan eens een bezoekje hiervoor in. Nog nooit een massage gehad? Plan dit eens in. Ga naar een museum en bekijk eens één schilder of object met veel aandacht. Op dit manier ben je lekker weg, ben je mindful bezig en kom je goed tot rust.

En even me-time elke dag? Doe een lesje yoga, ga na je werk meteen even een meditatie doen voordat je overgaat naar het bereiden van de maaltijd. Of maak een lekkere wandeling voor dan wel na het eten. Ga ergens op een stoel zitten in stilte en adem even 10 keer diep in en goed uit. Kleine momentjes kunnen ook al waardevol zijn.

Ik ben benieuwd hoe zit het met jou me-time? Doe jij hier aan? En hoe vul jij me-time in?

Wil jij ook aan de slag met jouw leefstijl? En wil je jouw leefstijlplan maken met hulp van mij? Check dan snel onze pakketten of plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Ik kijk er naar uit om met jou aan de slag te gaan.

E-book
'Het is maar weekend'

Leer om te gaan met de verleidingen in het weekend… In dit E-book lees je tips om van het weekend een gezond feestje te maken!