Wat verander jij morgen?

Joejoe, wat leuk dat je tijd neemt om deze blog te lezen. Mijn naam is Rosella Berghuis en inmiddels alweer ruim 12 jaar diëtist en tevens sinds paar jaar leefstijlcoach. Ik geloof dat gezonde voeding voor iedereen anders is en daarmee ook iemand zijn of haar totale leefstijl. Graag neem ik je mee in diverse onderwerpen uiteenlopend over mijn visie, ervaringen tot onderwerpen die ik relevant vind toe te lichten. Ik geloof niet in een bepaald dieet, ik geloof in een leefstijlplan op maat met behulp van gedragsverandering. Dat gaat jou uiteindelijk verder helpen.


Elke seconde, elk uur en elke dag heb jij weer een keuze. Een keuze om dingen te veranderen in je leefstijl. Om iets anders te doen dan je gisteren deed, jezelf te verbeteren en te groeien. We staan vaak te lang stil als dingen niet lukken, het negatieve wordt belicht en we stoppen ermee. Of we zijn ons niet bewust van onze valkuilen.

En te vaak hoor ik: ‘ja het is met niet gelukt’, of ‘het lukt me niet meer’. Kijk dan naar hetgeen wat je wel kan doen. Er is altijd iets wat je kan doen en je hebt elke seconde, elk uur en elke minuut weer een kans om iets te veranderen of te verbeteren.

Iets wat vandaag niet is gelukt, hoeft niet meteen als een mislukt iets gezien te worden. Zie het eerder als uitdaging, challenge of groei. Je kan nog iets verbeteren, dat is toch super. En ja er hoort wellicht weerstand bij vanuit het lichaam, wat je aan alle kanten voelt protesteren als je bedenkt ik ga toch wandelen na het eten. En vanuit binnenuit wordt er geschreeuwd, ‘ik heb geen zin, nee ik ga niet’. Wacht niet op het moment dat het wel lukt, dat het vanzelf gaat. Soms mag je zelf die keuze maken een stap te zetten in de goede richting.

Onlangs hoorde ik zelf in mijn spreekkamer het tegenovergesteld. Degene zei ‘het gaat nu zo goed, ik zit te wachten tot ik weer een dal kom’. Wat doen deze woorden met jou als je ze leest? Kan deze persoon oprecht blij zijn met het positieve op dit moment, wel alles geven omdat er ergens een slag om de arm wordt gehouden? Want het kan niet altijd goed gaan… Nee, dat klopt, maar de periode waarin jij nu stappen vooruit hebt gemaakt waarin jij de keuze hebt gemaakt te veranderen is al een stap ten op zichte van niks doen.

Maak voor jezelf een lijstje met punten die jij kan verbeteren aan je leefstijl, met kleine stapjes. Die je elke keer er weer bij kan pakken als je denkt het lukt even niet. Dan heb je altijd dat lijstje nog, waarbij je kan zeggen ik ga consistent met één punt aan de slag. En deze keuze om iets kleins aan te pakken binnen je leefstijl heb je altijd. Ook als het even niet wilt allemaal, kan je dat lijstje erbij pakken en zeggen ik ga dit nu doen, deze keuze maak ik. Als je elke kleine stap één voor één consistent doet, dan past het straks bij je. Is het verweven in je leefstijl en past het helemaal bij je. Dan hoef je alleen maar te kijken naar je lijstje en zie je alle punten die je al hebt aangepakt. Alleen daarvan krijg je energie als je ziet en bedenkt wat jij allemaal al hebt toegepast, aangepast en hebt veranderd in je leefstijl. Moeite met het opstellen van een lijstje punten die je kan verbeteren? Je valkuilen niet helder? Plan gerust vrijblijvend een afspraak in bij ons om te kijken of wij jou verder kunnen helpen.

Wil jij ook aan de slag met jouw leefstijl? En wil je jouw leefstijlplan maken met hulp van mij? Check dan snel onze pakketten of plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Ik kijk er naar uit om met jou aan de slag te gaan.

E-book
'Het is maar weekend'

Leer om te gaan met de verleidingen in het weekend… In dit E-book lees je tips om van het weekend een gezond feestje te maken!