Gezonde leefstijl kent geen einddatum

Joejoe, wat leuk dat je tijd neemt om deze blog te lezen. Mijn naam is Rosella Berghuis en inmiddels alweer ruim 12 jaar diëtist en tevens sinds paar jaar leefstijlcoach. Ik geloof dat gezonde voeding voor iedereen anders is en daarmee ook iemand zijn of haar totale leefstijl. Graag neem ik je mee in diverse onderwerpen uiteenlopend over mijn visie, ervaringen tot onderwerpen die ik relevant vind toe te lichten. Ik geloof niet in een bepaald dieet, ik geloof in een leefstijlplan op maat met behulp van gedragsverandering. Dat gaat jou uiteindelijk verder helpen.

En zo is het maar net. Je hele leven zal je uitgedaagd worden in je leefstijl. Wellicht heb je er nooit veel aandacht aan besteed en misschien ben jij je hele leven al wel aan het bestuderen op een goed leefstijlplan. Maar ook in diverse fases in het leven kan een gezonde leefstijl van groot belang zijn. Of eigenlijk is dit altijd van belang, maar soms net eventjes meer. Denk aan een sportprestatie, een bepaald ziekteverloop, de overgang dan wel bij een allergie of darmproblemen. Ook slecht slapen is iets wat veel voorkomt. En slecht slapen heeft helaas veel negatieve invloeden op onze leefstijl. Dit betekent ongetwijfeld nieuwe uitdagingen in je leefstijl, nieuwe aanpassingen en veranderingen. In veel gevallen kan dit een zoektocht zijn. Deze zoektocht hoef je overigens niet alleen af te leggen.

Helaas merk ik ook vaak genoeg dat het open staan voor verandering moeite kost. Of het volhouden van iets. En ik begrijp het volledig, het kost altijd moeite en inspanning om iets te verandering. En juist hoe we het nu doen kan zo veilig voelen. Zo nu en dan krijg ik ook een mail met een afmelding, “het lukt me niet dit te volgen.” Daarbij kan het zijn dat mijn boodschap niet duidelijk is dat alles wat ik stuur altijd een richtlijn is. Het belangrijkste is dat jij je eigen draai er aan geeft waar het goed bij voelt. En als het even niet werkt, is het nog belangrijker de vinger er op te leggen waar dit aan ligt. Één van mijn vragen die ik geregeld stel aan cliënten: kan je accepteren als alles zo blijft zoals het nu is? In sommige gevallen is hier het antwoord ook ja op. En deze ja kan dan soms nog met een dubbel gevoel gegeven worden. In de zin van ja, ik zie het allemaal niet meer in hoe ik het anders kan doen of een overduidelijke ja, ik ben tevreden zo en kan het accepteren. Maar in heel gevallen is het ook een nee die ik te horen krijg.

Als we een nee geven als antwoord op de vraag: kan ik accepteren als het zo blijft. Ga dan op zoek naar een leefstijlplan wat sluitend en passend is bij jou verwachtingen en wensen. Neem je valkuilen onder de loep, ga na waarom je dit een nee geeft. Maar stop niet. Een gezonde leefstijl is tijdloos, een gezonde leefstijl zal jou altijd verder brengen dan een ongezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl kent geen einddatum.

Wil jij ook aan de slag met jouw leefstijl? En wil je jouw leefstijlplan maken met hulp van mij? Check dan snel onze pakketten of plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Ik kijk er naar uit om met jou aan de slag te gaan

E-book
'Het is maar weekend'

Leer om te gaan met de verleidingen in het weekend… In dit E-book lees je tips om van het weekend een gezond feestje te maken!